Bruce Dietz

'Als UX-Developer vervul ik een dubbele rol binnen het IT-team van SUREbusiness.

✏️ Ten eerste ben ik als User Experience Designer verantwoordelijk voor de gebruiksvriendelijkheid van SUREnet. Dit doe ik voornamelijk door schetsen te maken voor nieuwe pagina's en functionaliteiten. Met de juiste informatie, indeling, animaties, en feedback probeer ik onzekerheden weg te nemen en een goed gevoel achter te laten bij bezoekers van SUREnet. In zekere zin ben ik dus een soort website-psycholoog.

⏳ Zodra mijn schetsen af zijn, zorgen de User Interface Designers ervoor dat alles wat praktisch is ook mooi wordt vormgegeven, en de backend-developers dat alle informatie die op de pagina moet komen te staan beschikbaar is. Hier hoef ik zelf niks voor te doen, maar ik maak wel gebruik van het resultaat in mijn tweede rol.

🧑🏽‍💻 Ten tweede schrijf ik als Front-end Developer namelijk de code die SUREnet zijn opmaak geeft, en plaats alle informatie op de juiste plek. Het schrijven van code is een stuk praktischer dan een ontwerp laten inspelen op gevoel, maar vormt voor mij een leuke combinatie tussen ideevorming en creatie. Op deze manier ben ik betrokken bij het eerste idee, en de laatste puntjes op de i.'