Persbericht: SUREbusiness start met co-assurantieactiviteiten

SUREBUSINESS (ZAKELIJK SCHADE) start maandag 3 oktober met een eerste groep van 60 kantoren met de co-assurantieactiviteiten. SUREbusiness, specialist op het gebied van zakelijk schade, zet aan de vooravond van haar inmiddels 7-jarig bestaan daarmee de stap naar een forse verruiming van het zakelijke schadeaanbod.

Beursfaciliteiten Brand en Aansprakelijkheid
Het zakelijke schadeaanbod is met twee beursfaciliteiten vergroot. De verzekerde bedragen voor Gebouwen, Bedrijfsschade en Inventaris/Goederenverzekeringen worden verhoogd tot € 20 miljoen en de  bedrijfsaansprakelijkheid kan verzekerd worden voor bedrijven met een omzet tot € 25 miljoen. De verwachting is dat deze faciliteiten in een grote behoefte gaan voorzien. Hogere verzekerde bedragen kunnen open broked via maatwerk worden verzekerd in de coassurantiemarkt. SUREbusiness heeft daarvoor van alle nationale en internationale verzekeraars die co-assurantiezaken onderschrijven een aanstelling.
De deelnemende verzekeraars in de twee faciliteiten zijn Zurich, HDI Global, Dupi, Corins, Baloise en Achmea.

Digitale beursstraat
Er is een jaar gewerkt aan een digitale straat waarin de aanvraag- en verwerkingstijd, voor het afgeven van de dekking in de faciliteit, wordt teruggebracht naar slechts 5 werkdagen. Offertes kunnen direct – zoals aangesloten adviseurs gewend zijn in de volmacht - met premie en bijbehorende clausules worden gemaakt in SUREnet, de digitale werkomgeving. Een belangrijk bijdrage in de korte doorlooptijd is de uitbreiding van de digitale acceptatiestraat naar de deelnemende verzekeraars. De acceptanten van deze verzekeraars ontvangen een digitale toegang tot een afgescheiden deel van SUREnet waar in één opslag
alle relevante informatie voorhanden is om snel tot een goed risico-oordeel te komen.

Pilotgroep
Er is bewust gekozen voor een uitrol met een beperkte groep adviseurs om de werking goed te kunnen begeleiden en eventuele verbeteringen vanuit de praktijk direct te kunnen doorvoeren. Vanaf 1 januari zal deze pilotfase worden beëindigd en bieden we de mogelijkheid voor alle aangesloten kantoren van SUREbusiness – inmiddels bijna 700 in aantal - om samen te werken in de co-assurantie.

Digitale co-assurantie
Oprichter en eigenaar Levent Türkmen: “Ik verwacht dat we met deze uitbreiding veel van onze kantoren een plezier gaan doen omdat ze nu niet meer hoeven te leuren van de ene makelaar naar de andere.  Alles kan nu op één adres bij SUREbusiness. Dat we het met medewerking van verzekeraars voor elkaar hebben gekregen om een reuzenstap te zetten in de digitalisering van de co-assurantiemarkt, mag gerust een huzarenstukje genoemd worden. Het vervolg hierop is het open broked proces, waarin we van plan zijn dezelfde efficiency-slagen door te voeren met de ervaringen van de digitale faciliteit’’.