Er is een grote diversiteit aan door verzekeraars gehanteerde hoedanigheden. We zijn al geruime tijd bezig met het uniformeren van de duizenden beschrijvingen. En nu hebben we zicht op de eerste resultaten!

Hoedanigheden

Bij het maken van een berekening via SUREnet wordt er momenteel gevraagd naar de SBI-code van de relatie waarvoor een berekening wordt gemaakt. Vervolgens moet er per mogelijke verzekeraar aangegeven worden wat de te verzekeren hoedanigheid is. Dit gaat veranderen!

Afgelopen jaar hebben we hard gewerkt aan een systeem waardoor je als adviseur, na het kiezen voor de SBI, alleen nog hoeft te kiezen voor één gespecificeerde code. SUREbusiness zorgt er vervolgens voor dat de juiste code per maatschappij hieraan gekoppeld wordt. In het vergelijkingsoverzicht kun je per verzekeraar zien wat de exacte omschrijving van de maatschappij specifieke hoedanigheid is.

Sommige adviseurs vinden het lastig om de juiste SBI-code te bepalen. Onze tip is dat je het beste kunt zoeken door een vrije tekst in te voeren. Ons systeem komt dan met de meest logische suggesties. Wil je weten wat er precies onder een SBI-code valt? Dan kun je het beste kijken op: sbi.cbs.nl.

De meeste producten die vallen onder de branche ‘Verkeer’ zijn al over. Begin mei is ook het product ‘Aansprakelijkheid bedrijven’ omgezet naar het nieuwe systeem. De komende tijd gaan we gebruiken om de resterende producten om te zetten.

Heb je vragen over het kiezen van een verzekerde hoedanigheid, of heb je nog een opmerking over het nieuwe systeem? Neem dan gerust contact met ons op. Dat kan met één van onze acceptanten via de telefoon of chat. We helpen je graag verder!