Groeistuipen

Kunnen jullie het wel aan als jullie zo blijven doorgroeien?’ is een vraag die ik al 4 jaar hoor van onze kantoren. In het begin verbaasde ik me er steeds over dat de vraag gesteld werd. ‘Hoezo???’ dacht ik bij mezelf. Maar ondertussen begrijp ik hen maar al te goed.

We zijn SUREbusiness ooit begonnen omdat we de in-efficiency uit de zakelijke verzekeringsmarkt wilden slopen, om het maar krachtig te zeggen. Eenmalige invoer, geen dubbele administratie en korte communicatielijnen om maar een paar voorbeelden te noemen. We wisten dat we daarbij tegen taaie uitdagingen zouden aanlopen en ontdekken nu dat de taaiheid toeneemt.

De complexiteit die we onszelf als branche aandoen is van ongekend niveau. Verzekeraars stellen strenge (en harde) eisen aan acceptatiecriteria, productinregeling en portefeuillerendement. Tegelijk zijn de acceptatiecriteria zelden compleet en duidelijk geformuleerd, zijn productinregelings-documenten vaak een zoekplaatje en rendementseisen in weinig gevallen consistent. Daarnaast willen we het liefst voor alle klanten een passende oplossing en als die niet voorhanden is dan wordt het maatwerk.

Met de groei van het volmachtbedrijf neemt de complexiteit ervan progressief toe. Daar waar we voorheen voor 5 verzekeraars 10 producten moesten onderhouden zijn dat er nu 20 maal 10. Dat geldt ook voor het aantal productwijzigingen, clausulewijzigingen, voorwaarden- en premiewijzigingen. En dan heb ik het nog niet over de diversiteit aan, door verzekeraars gehanteerde, hoedanigheden. Een uitdaging die typerend is in de wereld van de serviceprovider, maar daar kunnen we ons juist in blijven onderscheiden. We zoeken continue naar efficiëntere oplossingen; dat geeft ons de voorsprong in de markt.

Trouwens, die hoedanigheden houden ons al een tijdje bezig. Onze eerste ideeën om van de brei van hoedanigheidsomschrijvingen een uniform geheel te maken stammen al uit 2017. Kort daarna zijn we begonnen met het uniformeren van de duizenden beschrijvingen. Vijf jaar later zien we de eerste resultaten. Daarmee vergroten we het bedieningsgemak waarmee je straks voor meerdere verzekeraars met 1 keuze de juiste hoedanigheid kan selecteren.

Het antwoord op de openingsvraag is: 'Ja, dat kunnen we zeker, maar met af en toe wat groeistuipen. Daar krijg je wel een stuk efficiency voor terug!'

Fijne pinksterdagen!