De nieuwe goederentransportverzekering van Nationale Nederlanden staat live!

De oude producten van Delta Lloyd en Nationale Nederlanden maken plaats voor een nieuw product. Hiermee is het vragenscherm gebruiksvriendelijker gemaakt en kan er gemakkelijker onderscheid worden gemaakt tussen transport handelsgoederen en transport eigen goederen.

Voor transport ‘normale’ handelsgoederen en ‘standaard’ eigen goederen kan er automatisch een offerte worden gegenereerd, maar via maatwerk hebben we nu ook voor de grotere risico’s een passende verzekeringsoplossing in huis. Dit was door meerdere factoren in de oude situatie nog erg lastig. 

Met deze aanpassing kunnen we jou als adviseur nog beter van dienst zijn met de standaard en niet-standaard transport risico's.

Voor wie

De Goederentransportverzekering is voor bedrijven die (inter)nationaal zaken doen en goederen (laten) vervoeren over de weg, door de lucht, per spoor of per schip.

Assurantiebelasting

Er wordt op de goederentransportverzekering géén assurantiebelasting in rekening gebracht. Enige uitzondering is als er een verblijfdekking (op locatie of op beurzen) wordt meeverzekerd bij vervoer van eigen goederen.

Provisie en pakketkorting

De provisie voor dit product is 17,5%. Dit product telt mee voor de pakketkorting.

Eigen risico

Voor deze verzekering geldt een algemeen eigen risico van €250,- per gebeurtenis

Handelsgoederen en eigen goederen

Deze verzekering maakt onderscheid tussen handelsgoederen en eigen goederen. Je kunt op een polis óf de handelsgoederen verzekeren óf de eigen goederen. Als je beide wilt verzekeren kun je hiervoor twee verschillende goederentransportverzekeringen aanvragen. 

 • Handelsgoederen, hieronder verstaan we: goederen die je in- en/of verkoopt, die je vervoert of door derden laat vervoeren.
 • Goederen in eigendom, hieronder verstaan we: eigen, gehuurde en/of geleende goederen, bedoeld voor o.a. verhuur, reparatie/onderhoud of eigen gebruik.

Handelsgoederen

 • Verzekerde som per vervoergelegenheid van maximaal €500.000,- (ophogen via maatwerk mogelijk).
 • Standaard Europadekking (mogelijkheid om uit te breiden naar Werelddekking via maatwerk).
 • Verzekerd is schade aan goederen/zaken. Ook zijn bijdragen in averij-grosse en bereddingskosten verzekerd. De bereddingskosten moeten wel redelijk zijn ten opzichte van de schade.
 • 20% imaginaire winst gratis meeverzekerd.
 • Schade aan goederen die vervoerd worden tussen filialen van de klant.
 • Intern transport van al verpakte goederen, direct voorafgaand aan het transport.
 • Normale goederen standaard getarifeerd. (ook) andere goederen dan normale goederen verzekeren is alleen mogelijk via maatwerk.

Eigen goederen

 • Verzekerde som per vervoersgelegenheid naar eigen invulling; (boven € 500.000,- maatwerk)
 • Dekkingsgebied keuze uit: Benelux, Benelux en Duitsland, Europa of Wereld (maatwerk)
 • Standaard All Risk dekking. Ook mogelijk om te kiezen voor dekking: All Risk, exclusief diefstal of uitsluitend evenementen.

Verblijfdekking

Bij verzekeren eigen goederen is het mogelijk om het verblijf van de eigen goederen te verzekeren. Hierbij maken we onderscheid tussen verblijf op een locatie en verblijf op beurzen. Dit is het enige gedeelte van de goederentransport verzekering waarover assurantiebelasting in rekening wordt gebracht.

We nodigen je graag uit om een berekening te maken op SUREnet om kennis te maken met dit product!