Wijzigen intermediair

Van diverse adviseurs krijgen we de vraag of lopende beursposten ook via ons kunnen lopen. Het antwoord is in veel gevallen 'natuurlijk!’. Het wijzigen van de huidige placing broker naar SUREbusiness kan met één A4'tje geregeld worden; de intermediairwijziging.

Er zijn natuurlijk verschillende redenen om dit te willen en ook daadwerkelijk te doen. Vaak zien we dat adviseurs heel veel met SUREbusiness doen en een enkele post hebben lopen bij een andere partij, dus waarom dan niet alles via SUREbusiness laten lopen. Het is overzichtelijker, scheelt tijd en alles is real time inzichtelijk in SUREnet!

Voor het wijzigen van intermediair zijn door de VNAB duidelijke afspraken gemaakt, die vrijwel elke makelaar hanteert. Die afspraken zijn vastgelegd in de Gedragscode Intermediairwijziging van 2017. Hier staat het klantbelang centraal en zorgen de heldere regels voor een soepele overgang waar betrokken partijen medewerking aan verlenen; zowel verzekeraars als makelaars.

Heb je dus die verdwaalde post bij een andere makelaar lopen en wil je toe naar een efficiëntere situatie, overleg dan met ons en we kijken wat we voor je kunnen doen en welke timing daarbij handig en verstandig is.