How am I doing?

Jack Welch zei dit met enige regelmaat tegen zijn collega’s. Voor wie hem niet kent, hij was CEO van General Electric (GE) in de jaren 80 en 90 en deinsde er niet voor terug om onconventioneel zaken aan te pakken en daarmee snel te groeien in trage markten. ‘Of je wordt nummer 1 of nummer 2 in je branche, anders verkopen we de business unit’. Dat was zijn adagium waarmee hij GE tot grote hoogte heeft laten groeien. 

De vraag ‘Hoe doen we het?’ stellen we ook aan een groep klankbordkantoren die ons goed kennen en niet bang zijn om ons te complimenteren als het goed gaat maar ook te bekritiseren als het niet zo is. We hadden pas weer een bijeenkomst waarin we een spiegel kregen voorgehouden en onze plannen hebben getoetst. Hoe fijn is het om te zien dat we op de goede weg zitten en passende keuzes maken. Zo voelt het voor ons ook.  

Veel nieuwe collega’s (14 dit jaar alleen al!), mooie nieuwe producten, verbeteringen in SUREnet – zowel in snelheid als in gebruiksgemak – en blijven doen waar we goed in zijn. We zijn ondertussen de portefeuillegrens van € 60 miljoen gepasseerd en hard op weg naar 100 collega’s… 

Ik heb ook wel wat zorgen over onder meer de steeds heftiger wordende compliancevereisten en de doorgeslagen regelgeving richting de verzekeringsbranche als het gaat om de energietransitie. De belasting en de effecten staan niet met elkaar in verhouding en daar zou ik graag iets aan doen. Ook een grote zorg zijn de overvoer verzoeken van kantoren die zijn overgenomen. Klantbelang staat niet bepaald centraal en vaak is geld de drijvende factor. Zoals met veel andere zaken geldt ook hier dat we daar zelf iets aan moeten doen. Ik heb me al laten horen in de vakbladen en we gaan nog wat andere initiatieven nemen om hier verandering in aan te brengen. 

Om maar met een mooie quote van Jack te eindigen: ‘Bepaal je eigen lot want anders doet een ander het’ 

Goede zaken!