KAIZEN

‘Wat gaan we doen in 2024?’ was de vraag vorig jaar. De portefeuille groeide in 2023 met €14 miljoen. Dat is prachtig natuurlijk. Tegelijk maken we ook winst, bescheiden weliswaar, maar we zitten gelukkig structureel in de zwarte cijfers. Na bijna 9 jaar is dat ook wel eens tijd zou je zeggen. Toch zie ik het anders. 

Toen ik in 2015 begon dacht ik dat ik 10 jaar nodig zou hebben om een solide basis te leggen voor SUREbusiness. Hoewel dat lang klinkt, is het dat niet. Japanse ondernemingen kijken 50 jaar vooruit. We gaan het halen in 10 jaar, maar uiteraard gaat dat niet vanzelf. 

Op de vraag wat we dan gaan doen is het antwoord: doorgaan met verbeteren. Of KAIZEN op z’n Japans. Dat betekent zoiets als ‘constant verbeteren’. De grootste autofabrikant ter wereld, Toyota, is de bedenker ervan. Concentreer je op kleine innovaties die direct te realiseren zijn. Dat is waar we bij SUREbusiness goed in zijn. We pakken steeds een onderdeel uit de dienstverlening dat we beter willen maken, te beginnen met de zaken die de meeste verbetering behoeven. 

Welke dat zijn? Ik noem ze niet allemaal, maar de meest merkbare is het mutatieproces. Wat een heleboel wachttijd gaat schelen is de verbeterde mutatiemodule die binnenkort live gaat. Dan de uitbreiding van het assortiment Aansprakelijkheids- en Brandverzekeringen; meer aanbod door toevoeging van Allianz (Brand- en Aansprakelijkheid), Averó Achmea (Aansprakelijkheid) en een eigen ontwikkeld Brand product. En zorgen dat meer beroepen en bedrijfshoedanigheden getarifeerd worden. En - hoewel niet op hele korte termijn - ook wagen- en werkmaterieelparken staan op de agenda. Verder het maatwerkproces: daar willen we grote verbeterslagen in maken als het gaat om de doorlooptijd. Tot slot maken we werk van de uitbreiding van de beursafdeling en de digitalisering van het aanvraagproces. 

Dat gaan we doen in 2024! Niet alles heb ik hier opgesomd, maar we kiezen er dus voor om te verbeteren wat we hebben. Dus geen verzuimproducten of andere nieuwe activiteiten. Eerst de basis! 

Werk ze! 

Levent