Recycling

Het is jullie vast niet ontgaan dat de laatste tijd nogal wat artikelen in AM zijn verschenen over recycling. Ik begrijp het hoor, dat is geen bijzonderheid op zich en wellicht heb je als zakelijk adviseur weinig tot zelden te maken met een recycling risico.

Maar dit onderwerp hebben we als SUREbusiness mede aangeslingerd omdat er een onderliggend patroon inzit waar we ons aan ergeren. Dat is de neiging van risicodragers om het één te prediken en het ander te doen. Het is niet de eerste keer dat duurzaamheid en klimaatneutraliteit – die optisch hoog in het vaandel staan bij de grote verzekeraars – in de praktijk niet worden waargemaakt met passende dekking als het gaat om bedrijven die hier een cruciale rol in spelen.

Recycling risico’s hebben geleid tot grote schadelasten die men – begrijpelijkerwijs – wil voorkomen. Vandaar dat grote recycling risico’s een ‘no go’ zijn geworden. Maar het slaat door: steeds vaker krijgen we ook te horen dat een bedrijf wordt gerekend tot de recycling branche terwijl daar risico-technisch gezien geen sprake van is. Of er op zijn minst net zulke goede argumenten zijn waarom dit niet het geval is. ‘Better safe than sorry’ is het credo van de acceptanten dan en wij staan als service provider met lege handen.

Er is een enkele verzekeraar die hier garen bij spint, maar van marktwerking is weinig sprake. En dat is wat we wel graag willen. We blijven hiervoor strijden, maar vooralsnog moet je niet gek opkijken als de polisvoorwaarden in het Duits worden aangeleverd…

Verder in deze nieuwsbrief weer nieuwe collega’s die zich bij SUREbusiness hebben aangesloten. Dat brengt het totaal aantal over de 70 en daar zijn we bijzonder blij mee. De portefeuillegroei zet dit jaar onverminderd door – we zitten nu al boven het niveau van 2022 – en we hebben ondertussen het aantal IT ontwikkelaars met ruim 30% zien toenemen. De aanpak voor SUREnet gaat de komende tijd in een versnelling komen met onder meer de nieuwe mutatiemodule.

Voor nu een fijne start na de zomervakantie en geniet nog even van het zonnetje voordat de drukte weer begint. Werkze!

Levent