Snelle keuring van de elektrische installatie via EKCN

Iedereen is er waarschijnlijk al eens tegenaan gelopen. Vanuit de verzekeringspolis is er een eis om de elektrische installatie te keuren. Niet bij alle bedrijven is dit in orde. Bij de meeste bedrijven is er bij oplevering wel een keuring geweest, maar daarna geen herkeuring. De ondernemer moet dan opnieuw een keuring laten doen.

De meeste elektricien bedrijven doen deze keuringen (Scope 8, Scope 10, Scope 12 of NEN) naast het eigen installatiewerk. Hierdoor zijn er vaak lange wachttijden om de keuring uit te laten voeren. En eventuele herstelwerkzaamheden die daarna nodig zijn moeten ook nog worden uitgevoerd. Door deze lange wachttijden kan de ondernemer veelal niet binnen drie maanden voldoen aan de gestelde eisen. Op dit moment zijn wachttijden tot zes maanden niet vreemd.

Elektrokeuring & Certificering Nederland (hierna EKCN) is inspectie-specialist op het gebied van elektrotechnische installaties. Ze zijn SCIOS gecertificeerd en bieden door hun focus op inspecties zeer korte doorlooptijden.

Wanneer een keuring van de elektrische installaties een eis is bieden wij eenvoudig de mogelijkheid om gebruik te maken van de diensten van EKCN. Bij een aanvraag in SUREnet kan je dit tijdens het invullen van de acceptatievragen aangeven. Je komt dan op de link van de website terecht: https://ekcn.nl/aanvraag-inspectie-surebusiness/. Met een paar klikken kan een offerte worden aangevraagd voor een van de verschillende keuringen. Binnen twee werkdagen stuurt EKCN dan vrijblijvend een offerte. Als de ondernemer akkoord gaat met de offerte kan de afspraak in overleg worden ingepland. Dit kan al binnen twee weken.

Heb je vragen hierover? Bel dan gerust ons team Bedrijfsmiddelen op telefoonnummer 072 - 30 35 992. We staan je graag te woord.