Twee nieuwe vrachtautoverzekeringen!

De vrachtautoverzekeringen van Nationale Nederlanden en a.s.r. zijn toegevoegd aan ons assortiment!

Dekkingen

Er kan gekozen worden uit de volgende dekkingen:

  • Wettelijke aansprakelijkheid (verplicht);
  • Beperkt Casco;
  • Volledig Casco;
  • Aansprakelijkheid werkrisico;
  • Schadeverzekering Inzittenden;
  • Rechtsbijstand Motorrijtuigen.

Gebruik vrachtauto

In de nieuwe situatie maken we voor beide producten onderscheid tussen vervoer eigen goederen of vervoer voor derden (beroepsvervoer).

Product met- of zonder BM-korting

Bij Nationale Nederlanden is beroepsgoederenvervoer altijd op basis van een vaste premie. Er worden dan géén schadevrije jaren geregistreerd of opgebouwd en er wordt géén gebruik gemaakt van het Bonus-Malus systeem. a.s.r. maakt in beide situaties gebruik van schadevrije jaren en het bonus-malus systeem.

BE-trekkers

Met de komst van de nieuwe vrachtautoverzekeringen is het makkelijker geworden om bestelauto's met een opleggertrekker inrichting te verzekeren. Dit was altijd maatwerk, maar is nu mogelijk om direct te verzekeren op de vrachtautoverzekering van Nationale Nederlanden. Bij a.s.r. is dit nog maatwerk op de bestelautoverzekering.

Vrachtauto met werkmaterieel

Een vrachtauto kan voorzien zijn van (vast) gemonteerd werkmaterieel (af-fabriek) of van later gemonteerd werkmaterieel.  

  • Vrachtauto met (vast) gemonteerd werkmaterieel (af-fabriek): dit moet je in zijn geheel als werkmaterieel verzekeren.
  • Vrachtauto met later gemonteerd werkmaterieel: de vrachtauto verzeker je met een Vrachtautoverzekering. Het werkmaterieel verzeker je met een Werkmaterieelverzekering.

Met de komst van de nieuwe producten kun je vrachtauto's met op- of aangemonteerd werkmaterieel nu nog beter kwijt in SUREnet. 

Verbeteringen

De nieuwe producten komen in de plaats van de vrachtautoverzekeringen van (oud) Reaal en (oud) Delta Lloyd. Het product van (oud) Delta Lloyd was niet meer marktconform en het product van (oud) Reaal gaf alleen nog een premie tot een gewicht van 10.000 kg en was hierdoor bijna altijd maatwerk. 

Met de komst van de nieuwe producten hebben we weer een marktconform aanbod en kunnen we voor de meeste objecten weer een passende offerte aanbieden.