Duurzaamheid?

Wat doet SUREbusiness aan duurzaamheid? Het is zo’n vraag waar je nooit het goede antwoord op kan geven. ‘Ben je gestopt met het slaan van je partner?’ Uhhh…. 

Ik heb de afgelopen tijd een poging gedaan om concreet te maken wat we als bedrijf kunnen doen. Minder plastic? We gebruiken kopjes en hebben bruiskranen in de keukens zodat we minder flessen hoeven te kopen. Groene energie? We hebben warmtepompen (zijn ze nou wel of niet beter voor het klimaat?) en zonnepanelen. Woon-werkverkeer? We faciliteren de bedrijfsfiets voor wie dat wil. Minder papier? We werken volledig papierloos. Ja, we zouden nog een ‘footprint’ van kantoor kunnen maken. Maar dat is ook zo’n ‘kijk mij eens’ maatregel. 

Als ik eerlijk ben… de maatregelen zijn niet eens een molecuuldruppel op een gloeiende ovenplaat. En voordat ik een klimaatontkenner wordt genoemd; schone lucht en schone leefomgeving vind ik zeker belangrijk. Maar de meeste initiatieven die ik zie hebben weinig concreets om handen. 

Wat ik onder duurzaam versta is dat we als SUREbusiness het doel hebben om lange termijn relaties aan te gaan. Dus geen kortstondige samenwerking met verzekeraars of assurantiekantoren, maar de intentie om dit voor 10 jaar of langer te doen. Of dat we zoeken naar blijvende oplossingen en niet tijdelijke. Dus SUREnet in zijn geheel vernieuwen en geen houtje-touwtje oplossingen. Investeren in een prettige werkomgeving, dito koffie en sociale contacten, zodat collega’s zich langdurig thuis voelen. Vergroten van vakkennis door opleidingen, zodat we veranderende risico’s goed kunnen beoordelen. En blijven investeren in verbetering van onze dienstverlening. 

Nieuwe producten, kennismakingsdagen, opleiding risicomanagement en vier nieuwe collega’s kom je dan ook in deze nieuwsbrief tegen. We gaan voor duurzaam, maar dan op de SUREbusiness manier!