Inflatie daalt naar 9,9%

Als je enkele jaren terug had beweerd dat dit in 2022 de krantenkoppen zouden worden, dan werd je weggezet als pessimistische zwartkijker. Toch is dit in november 2022 de realiteit. Je was dan eigenlijk een alerte realist met een vooruitziende blik. Dat de inflatie in oktober met 14,3% nog hoger was, is dan het goede nieuws. We gaan een jaar tegemoet met stevige indexeringen en verhogingen. Dat is nu al te merken aan de aankondigingen van software-licentieverhogingen en stijging van bouwmateriaalprijzen. Waar we voor heel 2022 op uitkomen is nog even gissen maar het zit eerder in de dubbele cijfers dan de enkele. Ook wij gaan in januari de maandfee verhogen met de CPI-index van 2022. Gezien we een forse verhoging aan zien komen overwegen we om de extra maandfee voor het beursbedrijf te verlagen of zelfs helemaal te schrappen ter compensatie. Tenslotte willen we voor iedereen het co-assurantiebedrijf toegankelijk maken. We komen hier in januari op terug zodra de CPI index bekend is gemaakt.

De oplettende volger van ons mooie bedrijf heeft vast gezien dat we wederom in de prijzen zijn gevallen: De Beste Serviceprovider Zakelijk Schade Groot. Een mooie waardering voor onze prestaties in het recente verleden waar we blij mee zijn. Op de AM dag zijn we overladen met aandacht van nieuwe kantoren en waardering van bestaande. We hebben ondertussen 730 aangesloten kantoren, een plus van 88 nieuwe kantoren in 2023. Kortom het was voor ons een heerlijke dag om weer buiten te zijn.

Maar we moeten door, stilstand is achteruitgang. Vandaar dat we voor 2023 een aantal belangrijke onderwerpen op de agenda hebben staan. Als eerste denk ik dan aan opleidingen voor zakelijk schade en risico management. Ook gaan we weer met jullie de klas in om het te hebben over cyber en aansprakelijkheid. SUREnet gaat ook verder op de schop; een vernieuwde aanvraag- en mutatiestraat staat voor het eerste kwartaal op de rol, waarbij het ook mogelijk wordt om polisbescheiden rechtstreeks door ons te laten versturen, iets waar al langer om gevraagd wordt. En uiteraard gaan we het beursbedrijf uitbreiden met meer producten en maatwerkmogelijkheden. Ook intermediarwijzigingen gaan we op een snelle en makkelijke manier in SUREnet faciliteren.

Wat zullen de krantenkoppen over een jaar zijn? Ik hoop dat we zien dat de oorlog met Rusland ten einde is en we in rustiger vaarwater komen met normale prijzen en lekker veel nieuwe medewerkers in de horeca en het verzekeringsbedrijf! En wie weet dat SUREbusiness wederom gewaardeerd wordt als beste dienstverlener in de zakelijke markt. Wij gaan ervoor!

Fijne dagen en tot het nieuwe jaar!