a.s.r. Land-/werkmaterieelverzekering live!

Vanaf heden is de nieuwe versie van de Land-/werkmaterieelverzekering van a.s.r. beschikbaar! Het is nu mogelijk om voor een veel groter aantal objectsoorten dan voorheen te offreren/accepteren. Deze verzekering is ingebouwd als nieuw product en geldt voor nieuwe polissen. Bestaande polissen wijzigen en prolongeren op het ‘oude’ product. Het is bij een wijziging wel mogelijk om de polis over te sluiten naar het nieuwe product.

Aanpassing cascodekking Aanhangers/Opleggers/Trailers
Voorheen werd een vrachtautocombinatie bij a.s.r. geheel op de Vrachtautoverzekering afgesloten. Met de vrachtautocombinatie wordt bedoeld de vrachtauto en de aanhanger, oplegger en/of trailer. Met de introductie van de nieuwe Land-/werkmaterieelverzekering is dit niet meer mogelijk. Vanaf nu is er een apart tarief beschikbaar voor aanhangers/opleggers/trailers achter een vrachtauto en moeten deze objecten los verzekerd worden op de Land-/werkmaterieelverzekering. De vrachtauto zelf (trekkend voertuig) moet wel worden verzekerd op de Vrachtautoverzekering. We streven er naar om ook de Vrachtautoverzekering van a.s.r. op korte termijn op te leveren.

Aanpassing acceptatielimiet
Met de introductie van de nieuwe Werkmaterieelverzekering is ook de casco-acceptatielimiet voor de meeste objecten verhoogd naar € 110.000,- (casco Uitgebreid/casco Standaard (cataloguswaarde)). De casco-limiet is gekoppeld aan het type object. Bij een aantal objecten geldt een afwijkende limiet. Boven deze limieten is het mogelijk om via SUREnet een maatwerkofferte op te vragen.

Nieuwe voorwaarden
Met het nieuwe product zijn ook nieuwe voorwaarden geïntroduceerd.

Verzekering Nieuwe voorwaarden
Algemene voorwaarden AVZ 2022-01
WA TLMA 2021-01
Casco TLMC 2021-01
WA Casco TLMAC 2021-01
Container-Oplegger TCON 2021-01

In de polisvoorwaarden TCON 2021-01 voor Container-Oplegger is een dekkingsrubriek opgenomen voor het verzekeren van aanhangers/opleggers/containers van anderen. Deze dekkingsvariant (Container Trailer Aansprakelijkheid) wordt echter niet aangeboden in de volmacht.