Opvallende trend binnen brandverzekeringen

De afgelopen periode constateren we een opvallende trend binnen brandverzekeringen. Verzekeringen die zijn afgesloten in de Provinciale Markt, Volmachten of Pools, worden steeds vaker beëindigd. Dit gebeurt om twee hoofdredenen. Ten eerste overstijgen de verzekerde sommen regelmatig de vastgestelde limieten. Ten tweede leiden veranderingen in het acceptatiebeleid tot het opzeggen van polissen.

Co-assurantiemarkt

Gelukkig biedt de co-assurantiemarkt vaak een oplossing om deze risico’s te verzekeren. Binnen SUREnet bieden we de mogelijkheid om zelf een berekening te maken voor risico’s met een verzekerde som tot 20 miljoen euro per risicolocatie.

Binnen de hoedanigheden die passen in onze faciliteit, krijg je van ons direct premies en clausules zoals je gewend bent van ons in de volmacht.

Maatwerk indienen voor beurs

Op het moment dat dit niet past binnen onze faciliteit, kun je in SUREnet maatwerk indienen. Dan gaan wij onderzoeken of we het risico kunnen onderbrengen op de open markt. Om het risico goed te kunnen beoordelen is het ontzettend belangrijk dat we beschikken over de juiste risico-informatie zodat we een goede offerte kunnen maken voor je relatie. Het blijkt in de praktijk dat het soms lastig is om de juiste informatie te krijgen.

Onze service als Placing Broker

Als jouw Placing Broker bieden wij graag de mogelijkheid aan om het bedrijf van jouw klant te bezoeken en een risico-inventarisatie uit te voeren. We stellen dan een rapport op en dienen de aanvraag in bij de beoogde risicodragers, compleet met keuringsrapporten/herstelverklaringen van elektrische installaties en/of zonnepanelen. Dit doen wij om een zo goed mogelijke aanbieding uit de markt te kunnen halen. Dit is een aanpak die niet elke Placing Broker kan of wil bieden, maar wij bieden deze service graag aan.

Wil je ontdekken wat we voor jou en je klant kunnen doen?

Vraag een maatwerkofferte aan in SUREnet en nodig ons uit voor een bedrijfsbezoek. We staan klaar om te helpen!

Je kunt contact met ons opnemen via onderstaande contactgegevens.

Coen de Smidt: mobiel 06 43 49 87 97, e-mail c.de.smidt@surebusiness.nl

Michael van der Heijden: mobiel 06 12 58 21 24, e-mail m.van.der.heijden@surebusiness.nl