Beroepsaansprakelijkheid verzekeren op de beurs

Iedereen is zich ervan bewust dat brandrisico’s sterk veranderend zijn door technische innovatie. Denk maar aan zonnepanelen en lithium accu’s. Waar niet vaak aan gedacht wordt is dat ook in de beroepsaansprakelijkheid nieuwe risico’s ontstaan door nieuwe slimme oplossingen. Partijen die diensten aanbieden in cryptovaluta zijn niet meer weg te denken. Ook ontstaan er online platformen die traditionele zakelijke diensten aanbieden in een nieuwe dimensie. Een mooi voorbeeld hiervan zit in de werving en selectie. Er zijn inmiddels tal van partijen die online, freelancers en opdrachtgevers aan elkaar verbinden. Maar hoe verzeker je deze bedrijven? 

Verzekeren van complexe risico’s 

De nieuwe beroepsaansprakelijkheidsrisico’s die ontstaan zijn complexer en vooral moeilijker in te schatten. In dergelijke gevallen is het vinden van een passende beroepsaansprakelijkheidsverzekering geen sinecure en moet de verzekeringsoplossing vaak bij beursverzekeraars vandaan komen.  

Sinds enkele maanden heeft SUREbusiness het aanbod op beurs uitgebreid met beroeps- en bestuurdersaansprakelijkheidsverzekeringen. Mocht een risico dus niet bij één van onze verzekeraars in volmacht passen, dan kunnen we via het beurskanaal vaak toch een oplossing bieden. Er is een samenwerking met een tiental beursverzekeraars om de risico’s onder te brengen. We kunnen je dus helpen met het verzekeren van de genoemde nieuwe beroepsaansprakelijkheidsrisico’s. 

Andere voorbeelden van beursrisico’s 

Andere voorbeelden van risico’s in de beroepsaansprakelijkheid waarvoor SUREbusiness een verzekeringsoplossing kan bieden middels een beurspolis zijn: 

  • Middelgrote en grote accountantskantoren 
  • Middelgrote en grote advocatenkantoren 
  • Investeringsmaatschappijen 
  • Vermogensbeheerders 
  • Banken en verzekeraars 
  • Overige financiële instellingen 

Neem contact op 

Heb je een vraag of wil je overleggen over een mogelijk beursrisico? Neem dan gerust telefonisch contact op met Erwin of Danique van team Beroepsaansprakelijkheid. Het dossier aanbieden in SUREnet via maatwerk mag natuurlijk ook!