Persbericht: SUREbusiness realiseert dekking voor groeiend segment duurdere auto’s

Het aantal luxe personenauto’s in Nederland met een cataloguswaarde van meer dan €100.000,- neemt snel toe. Het gaat dan om, al dan niet elektrische, auto’s als Tesla, Audi en Range Rover. Hoewel de markt voor dit type auto’s groeit is het aantal verzekeringsmaatschappijen die bereid zijn om ten behoeve van deze auto’s een volledig casco verzekering te accepteren, beperkt.

Wel brand maar geen auto is geen optie

Joost Delis, Product Owner bij het kennis- en vergelijkingsplatform voor de zakelijke assurantieadviseur SUREbusiness: “Vooral binnen de categorie DGA’s, komen dit type auto’s met grote regelmaat voor. Deels gaat het om auto’s op naam van het bedrijf, maar ook zien we vaak dat in deze auto’s ‘privé’ wordt gereden. Veel DGA’s willen deze ‘privéauto’s’ in het zakelijk verzekeringspakket laten meelopen.

Het zijn echter juist dit type auto’s die diefstalgevoelig zijn. Maar ook waar het, als er een schade voorvalt, meteen om aanzienlijke bedragen gaat. Slechts een beperkt aantal aanbieders richten zich op dit segment en willen deze grotere risico’s verzekeren.”

Voor adviseurs die in het zakelijk segment werkzaam zijn is dat lastig. Je wilt niet gedwongen worden om tegen een ondernemer te zeggen: “Je bedrijfspand willen we wel tegen brand verzekeren maar je auto niet.”

Dekking tot € 200.000,-

“In de afgelopen periode hebben we met meerdere verzekeringsmaatschappijen, waarvan we een volmacht hebben, intensieve gesprekken gevoerd. Dit ging er soms best stevig aan toe. Waarbij we inderdaad hebben aangegeven dat als je in de zakelijke markt actief wil zijn je niet alleen het laaghangend fruit moet willen accepteren, maar ook de wat moeilijkere risico’s. We zijn heel blij dat dit heeft geleid tot een situatie waarin we de 600 financieel advieskantoren waarmee we samenwerken offertes kunnen verstrekken voor personenauto’s en bestelauto’s met een catalogusprijs tot € 200.000,-”.

De verzekeringscapaciteit wordt geboden door onder meer Allianz, a.s.r., Nationale Nederlanden en MS Amlin.