Het brandverzekeringsproduct SB Business zal vanaf 1 juli 2020 niet meer nieuw af te sluiten zijn. Nationale Nederlanden heeft de afgelopen periode het beleid aangepast inzake poolproducten waar zij risicodrager op zijn. Om die reden is er besloten door Nationale Nederlanden niet langer verzekeraar te willen zijn voor nieuwe productie in deze pool. SUREbusiness is op dit moment in gesprek met verschillende risicodragers om dit gat op te vullen. Dit heeft tot op heden helaas nog niet geleid tot een match. De verharde markt voor brandverzekeringen en de huidige situatie rond Covid-19 spelen hier een rol in. Wij verwachten echter binnen afzienbare tijd tot een oplossing te komen. En gelukkig heeft SUREbusiness nog steeds veel alternatieve brandproducten in het assortiment beschikbaar om je relaties goed te kunnen verzekeren. 

Nieuwe offertes en aanvragen

In de praktijk betekent dit dat het product SB Business tot en met 30 juni 2020 te offreren is. De ingangsdatum van een nieuw aanvraag kan in geen enkel geval na 30 juni 2020 liggen. Aanvragen kunnen vanzelfsprekend niet meer worden gedaan na 30 juni.

Bestaande verzekeringen

Voor de lopende verzekeringen binnen de portefeuille van het SB Business-product heeft dit voorlopig geen gevolgen.

Alternatieven

Zoals aangegeven wordt er hard gewerkt aan een oplossing. Tegelijkertijd zijn er voldoende alternatieve productoplossingen in het assortiment beschikbaar bij SUREbusiness. In het assortiment zijn de brandproducten opgenomen van HDI, Reaal, Nationale Nederlanden en a.s.r. En met het maatwerkproduct SB Excellent kunnen we offreren voor een grote verscheidenheid aan brandrisico’s tussen 750.000 en 10.000.000 Euro.

Vragen?

Heb je vragen of opmerkingen over deze wijziging of het verzekeren van nieuwe brandrisico’s? Neem dan vooral contact op met de acceptanten van het team bedrijfsmiddelen (tel. 072 - 303 59 92) of je accountmanager.