Pakken papier, pasta en pistolen

Vreemd hoe verschillend mensen reageren in deze Coronatijd. In Nederland is de één bang voor ongeveegde billen, in Italië slaat men massaal pasta in en in Amerika denkt menigeen zichzelf te moeten beschermen door vuurwapens te kopen.

Gelukkig zijn er ook reacties die een bijdrage leveren aan de uitdagingen waar we nu met zijn allen voor staan. Formule 1 teams produceren 1000 beademingsapparaten per dag, die in 100 uur zijn ontwikkeld en door de zorgautoriteiten zijn goedgekeurd. Bavaria maakt 6000 liter handdesinfectiemiddel van oud bier dat met behulp van transport- en jerrycanbedrijven naar zorginstellingen wordt gebracht. En Auping maakt 4 miljoen mondkapjes met matrashoesmachines voor ziekenhuizen en zorginstellingen. Prachtige voorbeelden van innovatie, slagkracht en saamhorigheid. Daar wil ik me graag mee associëren.

Hoewel het merendeel van de verzekeraars met een regeling is gekomen – al dan niet 90 dagen uitstel van betaling – is er ook een aantal dat maar geen knoop kan doorhakken over een voorwaarden-aanpassing voor de in acute geldnood verkerende verzekerden. Zo jammer dat dit haaks staat op de voorgaande voorbeelden. En ik spreek maar niet van verzekeraars die coronaclausules bedenken om lopende dekkingen te beperken. Die waren er wel als de kippen bij, maar gelukkig hebben ze op tijd het licht gezien en zijn ze op hun schreden teruggekeerd.

Waar ik ook geen goede voorstelling van heb is hoe de privacy waakhond als een bok op de haverkist springt bij het inzetten van apps om coronahaarden snel te kunnen isoleren. AVG weet u nog? Daar waar ik de belangenafweging tussen mensenlevens met een korte levensverwachting en een economisch desastreuze recessie nog volg, vind ik de afweging van privacybelangen in dit kader volledig misplaatst. In tijden van nood moet er soms een wet gebroken worden. En als dit ervoor zorgt dat we allemaal sneller aan het werk kunnen dan moeten we dat doen.

Over werk gesproken; iedereen bij SUREbusiness is thuis aan het werk en het lijkt er op dat we de zaken onder controle hebben. Zo nu en dan gaat een van ons naar kantoor om daar een dagje te werken voor de afwisseling, dat geeft ook energie. We verwerken per dag nog steeds 300 tot 400 telefoongesprekken en ja, we missen er af en toe eentje, zo rond de 30 per dag. Dat vinden we heel vervelend en daar wordt aan gewerkt, maar mocht het je overkomen, probeer het later alsjeblieft nog een keer want we zijn er echt. Opvallend is ook dat het aantal aanvragen voor nieuwe dekkingen – weliswaar op een lager niveau – doorgaat. Daar zijn we erg blij mee. We horen ook dat sommige van jullie juist nu het initiatief nemen om nieuwe klanten te werven omdat er tijd voor is, zowel van de zijde van de adviseur als bij de prospect, want we zitten tenslotte allemaal thuis.

Bij mij in het dorp hangen bij de winkeliers posters om de ‘regionale helden’ te supporten. Ik kan ondertussen ook kwartetten met alle vouchers die ik in huis heb. Wat mij betreft een prima manier om te zorgen dat we zoveel mogelijk de ondernemers lucht geven om hun zaak overeind te houden.

Ondertussen blijven we ons uiterste best doen om jullie zo goed mogelijk te ondersteunen om klanten te behouden of bij te staan. In die zin zijn jullie onze regionale helden. Mochten we nog iets extra kunnen doen, dan horen we dat graag. Blijf gezond of wordt snel immuun!